Formel 1

Indenfor motorsport, regnes Formel 1 som værende den bedste klasse, og vinderen af Formel 1 ved slutningen af hver sæson, kåres til verdensmester.

Formel 1 køres i mellem 16 og 20 grand prix med start i marts måned og afslutning i november. Den tyske Michael Schumacher er en af de kører der har gjort sig mest bemærket indenfor sporten, med ikke mindre end syv verdensmesterskaber bag sig hvoraf de sidste fem blev kørt for Ferrari.

I dag har Sebastian Vettel gjort sig bemærket ved at vinde de sidste 4 sæsoner, og de fleste regnede da også inden sæsonstart med at se ham nå til tops i år. Dog har hans forberedelser hen over vinteren ikke været for gode, og han udgik da også sammen med flere andre af de store stjerner ved årets første gran prix i Melbourne. Engelske Lewis Hamilton, der i øjeblikket kører for Mercedes AMG, har imidlertidig startet sæsonen rigtigt godt, og han modtager lave odds hos bookmakere som Unibet i sine kommende løb. Han har tidligere stået øverst på skamlen, da han blev kåret som verdensmester i 2008 kørende for McLaren. Noget af det, der har gjort starten på årets grand prix lidt speciel og svær for mange af kørerne, er en række ændringer og krav til bilerne, der har skabt store udfordringer for både teknikere og kørere. Vinderen i Melbourne blev Nico Rosbjerg for Mercedes. Det er hans fjerde Formel 1 sejr, og med den forrygende start på sæsonen, er han også værd at holde øje med, og han kan godt gå hen og drille favoritterne Hamilton og Vettel.

Danske Kevin Magnussen har taget alle med storm da han debuterede med en podieplads i Melbourne, efter at have kørt et fantastisk løb for McLaren. Tredjepladsen er det bedste danske resultat nogensinde, og far, Jan Magnussen er en stolt mand, selvom Kevin dermed slog hans bedste resultat, der var en sjetteplads.