Hurtige biler – derfor elsker vi dem

De fleste drenge begynder allerede fra en tidlig alder at lege med biler og racerbiler – måske på foranledning af en ivrig far, der har en god undskyldning for at lege med. Hele den verden der omgiver hurtige biler, racerløb og motorolie er et tillokkende afbræk fra alt det politisk korrekte og pæne i hverdagen, og mange mænd og unge fyre bliver let draget af det.

Når man sidder i en bil, og skyder en fart der ligger lige i overkanten af hvad færdselsreglerne tillader, får de fleste et lille sug i maven af spænding og frigørelse. Det er en skøn fornemmelse at have kontrollen over hestekræfterne og mærke hvordan motoren arbejder og bilen skyder afsted på vejen. De færreste mænd kan nok se sig fri fra at have forestillet sig at de sad i en Audi, Porche, Lamborghini eller Ferrari på Nürburgringen i Tyskland eller Circuit de la Sarthe under Le Mans. Der er bare et eller andet over elementet af fart og den risiko det jo også medfører.

I Danmark er arrangementet Danmarks Hurtigste Bil et populært tilløbsstykke i Vandel, på den gamle landingsbane. Udover at der i løbet af weekenden i juni vil blive kåret Danmarks Hurtigste Bil og Danmarks Flotteste Bil, vil der også være masser af andet sjov for en rigtig bilentusiast. Konkurrencen i drift er et af de helt store tilløbsstykker, og man er garanteret fart og brændte dæk.