Nascar

Nascar er et populært amerikansk motorløb, og er man til hurtige biler, fart, spænding og masser af action, så vil man være vild med Nascar. Faktisk er denne motorsport så populær, at det er den anden mest populære sport i USA baseret på TV seere. Det der blandt andet gør Nascar så populært, er show elementet i løbet.

Nascar afviger fra de traditionelle motorløb ved at være noget mere voldsomt, med ild fra udstødningen, biler der forventeligt vil banke ind i hinanden, ja ligefrem forsøge at køre hinanden af banen, og det ses ikke sjældent at bilerne tager svingende på to hjul. Nascarbilerne er ombyggede gadebiler der vejer omkring 1500 kg og har en topfart på små 300 kilometer i timen.

Det er ikke ufarligt at være racerkører ved et Nascar løb, det ved de fleste, og der har gennem tiden været flere alvorlige og tragiske ulykker. En af de ulykker der især bliver husket, er da den syvdobbelte vinder af den amerikanske Nascar-serie, Dale Earnhardt Senior forulykkede i sin bil i 2001. Han var ude i sidste omgang af Daytona 500 og var godt på vej til en tredjeplads – lige i hælene på sin søn, Dale Earnhardt Junior, der kom ind på en anden plads. Det er uvist hvad der præcist forårsagede ulykken, men med 290 kilometer i timen, kom Earnhardt Seniors bil ud af kontrol da han ville foretage en overhaling, og han kolliderede med betonbarrieren i kanten af banen, og omkom af sine kvæstelser.

Danske Jan Magnussen debuterede ved Nascar i juni 2010, og var godt tilfreds med sin 12. plads i det noget anderledes racerløb med 43 deltagende kørere. Den erfarne racerkører sagde efter løbet, at det var de vildeste tre og en halv time han har haft i en racerbil, hvilket meget fint beskriver løbets natur. Også i 2013 var en dansker repræsenteret ved Nascar, nemlig Martin Jensen, som dog desværre meget skuffende måtte udgå efter blot 12 runder på grund af en defekt gear kasse.