Rally

Rally løb har altid kunne tiltrække en god portion tilskuere, da det er underholdende at se på, med masser af fart, biler og spænding. I rally arbejder man sammen i et team af to personer, hvor den ene er førstekører, der skal styre bilen, og andenkøreren, der har til opgave at holde øje med vejen, forhindringer med videre, så de sammen kan komme i mål i så god en tid som muligt.

I et rally handler det udelukkende om at få gode tider, og vinderen af et rally, er altså den bil, der har fået hurtigste tider ud fra de såkaldte hastighedsprøver, der udgør selve løbet. Man kører altså ikke fysisk mod de andre biler på selve banen, men det handler udelukkende om tiderne.

Da det som regel er nogle ret ujævne baner der køres rally på, er sikkerheden i høj prioritet, og deltagerne skal bære både styrthjelm og brandsikker heldragt når de er i bilerne. Bilerne er udstyret med et sikkerhedsbur, 6 punkts seler samt brandslukker. Alligevel hører man ikke sjældent om ulykker indenfor rallysporten, og det er bestemt ikke en ufarlig disciplin.

Rallysport i Danmark hører under Dansk Automobil Sports Union, der organiserer de årlige danske mesterskaber. Der køres desuden også om både EM og VM i rally.